Met magazine zet Lang zult u wonen een stapje verder dan bewustwording

1024 683 maryke

Maar liefst in een oplage van 90.000 werd eind september het Lang zult u wonen magazine huis-aan-huis verspreid in Drenthe. Vooral in wijken en buurten waar relatief veel mensen van 55 jaar en ouder wonen viel het magazine op de mat. Met tips en adviezen uit de Lang zult u wonen campagne, advertenties van bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio en betrokkenheid van provincie Drenthe.

Positief nadenken over wonen en later 

Het magazine is onderdeel van de bewustwordingscampagne Lang zult u wonen in Drenthe. De bedoeling daarvan is om zoveel mogelijk mensen op een positieve manier aan het denken te zetten over ouder worden in je eigen woning. We willen mensen vertellen dat ze zelf op tijd in actie moeten komen. En dat ze zelf kunnen kiezen uit verschillende oplossingen. Zo maken wij het overheidsbeleid van provincie en gemeenten rond ‘langer zelfstandig thuis wonen’ concreet.

Bekijk het magazine online.
U kunt op de QR codes bij de artikelen klikken om naar het betreffende artikel op deze website te gaan.

Stapje verder van ‘denken’ in ‘doen’

Stopte de campagne Lang zult u wonen voorheen bij tips en adviezen, nu wordt in dit magazine voor het eerst de link met oplossingen gelegd. In herkenbare advertenties laten bedrijven en organisaties aan lezers zien wat zij in huis hebben. Het is aan de lezer om vervolgens zelf actie te ondernemen en bijvoorbeeld een winkel te bezoeken of een afspraak te maken. Zo zetten we stapje verder en proberen we mensen te helpen van ‘denken’ in ‘doen’.

Lang zult u wonen is onafhankelijk

Lang zult u wonen werkt voor gemeentelijke en provinciale overheden en heeft net als deze overheden geen financiële relaties met leveranciers of fabrikanten. Dus ook niet met de adverteerders in dit magazine. Lang zult u wonen verzorgde de redactionele bijdrage in samenspraak met provincie Drenthe. De adverteerders maakten de totstandkoming en verspreiding van het magazine financieel mogelijk. Een mooie publiek-private samenwerking wat ons betreft.

Met lokale kleur

Het magazine verscheen in vier regio’s, met ieder een verschillende lokale invulling. Heeft u het magazine niet ontvangen of wilt u alsnog een blik werpen in de magazines?
Bekijk het magazine van regio 1 online.
U kunt op de QR codes bij de artikelen klikken om naar het betreffende artikel op deze website te gaan.
Wilt u ze alle 4 zien, download ze dan hier>>

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy