Over Lang zult u wonen

Waarom 'Lang zult u wonen'?

Woont u prettig in het huis waar u nu woont? Is dit het huis en de plek waar u oud wilt worden? U bent niet de enige. Veel mensen zijn tevreden over het huis en de buurt waar ze nu wonen. Maar is uw huis ook geschikt om oud in te worden?

Veilig en prettig blijven wonen in uw eigen woning of buurt?

De overheid vindt het belangrijk u veilig en comfortabel ouder kunt worden in uw woning.

Als u wilt blijven wonen waar u nu woont, is het verstandig op tijd na te denken over de vraag of uw huis ook in de toekomst voldoet aan uw wensen en behoeften. Een veelgebruikte term is dat uw huis levensloopgeschikt of levensloopbestendig moet zijn. Dat betekent dat uw woning is ingericht en voorbereid op uw ‘oude dag’. Op tijd verhuizen naar een geschikte woning kan natuurlijk ook. Lang zult u wonen informeert u over de mogelijkheden om uw woning veiliger en comfortabeler te maken met het oog op de toekomst. Zodat u nog lang en prettig in uw huis kunt blijven wonen.

“We zijn zo blij dat we ons huis alvast hebben aangepakt”

Praktische informatie

Lang zult u wonen informeert u graag over wat er kan.

Op deze website vindt u veel praktische tips en adviezen waarmee u direct de veiligheid en het woongemak vergroot. Veel tips kunt u eenvoudig zelf toepassen. Soms zijn grotere bouwkundige of technische aanpassingen nodig om uw huis geschikt te maken. Kunt u daarbij wel wat financiële steun gebruiken? In meerdere gemeenten in Drenthe kunt in aanmerking komen voor een zogenaamde Blijverslening of Verzilverlening om deze aanpassingen te financieren. Naast regelingen voor levensloopbestendigheid zijn er regelingen waarmee u uw woning energiezuiniger en duurzamer kunt maken.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy