Financiële regeling
Blijverslening

Verbouwen met de Blijverslening

Met de blijverslening kunt u de overwaarde in uw woning opnemen. Als de waarde van uw woning hoger is dan het bedrag van uw hypotheek kunt u hiermee het geld dat ‘in de stenen’ zit gebruiken voor woningverbeteringen.

Verbouwen met de Blijverslening

De Blijverslening is een lening waarbij u van uw gemeente geld leent om uw huis levensloopbestendig te maken.

Dat kan in de vorm van een persoonlijke lening (consumptief) of in de vorm van een hypothecaire lening. Met de lening kunt u zogenaamde ‘levensloopbestendige maatregelen’ treffen. Dit zijn aanpassingen of verbeteringen in en om het huis waardoor uw woning veiliger en comfortabeler wordt met het oog op uw oude dag. Denk aan het verbreden van deuren, het verwijderen van drempels of het vervangen van de douchebak door een veiligere inloopdouche.

Ook grotere verbouwingen kunt u hiermee financieren, vaak kan dat zelfs tot een bedrag van 50.000 euro. Het leenbedrag mag alleen ingezet voor maatregelen die ervoor zorgen dat uw huis na de verbouwing levensloopbestendiger is.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy