LZUW Eendrachtshof

Wonen in de Eendrachtshof: zelfstandig, maar met zorg op maat

1024 576 maryke

Zelfstandig wonen, maar met alle mogelijkheden voor zorg. Dat is wonen in de Eendrachtshof in Coevorden. In deze nieuwe vorm van wonen vinden ouderen alles wat zij nodig hebben om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

De Eendrachtshof bestaat uit 51 betaalbare en levensloopbestendige woningen. De woningen zijn gesitueerd rond twee hofjes met veel groen en hebben een slaap- en badkamer op de begane grond en een tweede slaapkamer op de verdieping. Naast de hofjeswoningen kent de Eendrachtshof ook 42 zogenaamde inleunwoningen. Deze woningen zijn te vinden op de verdieping van het hoofdgebouw.

Ontdek de Eendrachtshof

Benieuwd naar wonen in de Eendrachtshof? Lang Zult U Wonen ging op bezoek.

Wat de Eendrachtshof extra bijzonder maakt is dat Tangenborgh er Zorg op maat aanbiedt. Bij de zorggroep kunnen zowel mensen met een indicatie voor intramurale zorg, als mensen die wijkzorg nodig hebben terecht. De woningen zijn daarmee geschikt voor senioren met een kleine zorgvraag en ouderen die intensievere zorg nodig hebben.

Restaurant en huiskamer

De Eendrachtshof kent diverse faciliteiten, zoals een restaurant en een huiskamer waar ’s middags door bewoners gezamenlijk gekookt kan worden. Daarnaast is er een boodschappenservice mogelijk en is er een praktijk voor fysiotherapie. Bewoners en huurders kunnen verschillende dagdelen per week hun vragen stellen aan klantenservicemedewerkers van Tangenborgh. Voor de buurt is er een welzijns- en zorgsteunpunt aanwezig.

Voorheen De Voorde

De Eendrachtshof is de nieuwe naam van Tangenborghs woonzorglocatie De Voorde. Een deel van de huizen van De Voorde paste niet meer bij deze tijd. Zorggroep Tangenborg en woningcorporatie Domesta sloegen daarom de handen ineen en kwamen met het idee voor de Eendrachtshof.

Het interview met Domesta directeur Bert Moormann over ‘langer thuis’ vind je hier >>

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy