Symposium Wonen en ouder worden Drenthe

Symposium – Wonen en ouder worden in Drenthe – 14 april 2023

1024 683 maryke

Hoe wilt u later wonen en wat is daarvoor nodig? Daarover gaan wij graag met u in gesprek! Bij dit symposium staat het perspectief van de ouder wordende inwoners van Drenthe centraal. Wat heeft u nodig om invloed en regie te houden over uw woontoekomst?

De stem van ouderen is veelvuldig te horen op 14 april. Zo delen een aantal Drentse ouderen hun wensen en behoeften en vertellen ze hoe ze deze willen vervullen en wat hen daarbij helpt. Coen van den Heuvel, van de Raad van Ouderen, vertelt meer over het advies ‘Wonen en Ouder worden’. Ook zetten wij mooie voorbeelden van woonvormen en bewonersinitiatieven in de schijnwerpers! Het symposium zal worden geopend door gedeputeerde Hans Kuipers.

U kunt workshops volgen met de nadruk op het eigen perspectief en initiatief van oudere inwoners van Drenthe. Onder andere Positieve Gezondheid in de fysieke leefomgeving, beleidsbeïnvloeding door ouderen, thuistechnologie, energiearmoede en wonen in een palliatieve levensfase krijgen de ruimte!

Deelname aan dit symposium is gratis. Onze genodigden zijn ouderen uit Drenthe, beleidsmakers, bestuurders en professionals, bijv. uit zorg en welzijn en het sociaal domein.

PROGRAMMA
09.30 Inloop
10.00 Hoe wilt u wonen als u 80 bent?
10.05 Opening door gedeputeerde Hans Kuipers
10.15 Lid van Raad van Ouderen en Platform Pouwer aan het woord
10.30 Dilemma’s rond langer thuis wonen
10.45 Pauze
11.15 Workshopronde 1
12.10 Lunchpauze
12.45 Workshopronde 2
13.30 Terugblik en afsluiting
14.00 Ruimte om na te praten

Komt u samen met ons nadenken over de woontoekomst van ouderen in Drenthe?

Dit symposium is een initiatief van: Provincie Drenthe, Platform Pouwer, Lang zult u wonen & het Zorg Innovatie Forum.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy