Lang zult u wonen Drenthe

Praat vandaag over morgen!

1024 683 maryke

Als u wilt blijven wonen waar u nu woont, is het verstandig op tijd na te denken over de vraag of uw huis ook in de toekomst voldoet aan uw wensen en behoeften. Lang zult u wonen nodigt Drentenaren van van 55 jaar en ouder uit om in gesprek te gaan over ouder worden en het langer thuis blijven wonen.

Lang zult u wonen is hierin niet alleen, met de publieksaanpak Praat vandaag over morgen betrekt ActiZ, branchevereniging van circa 400 zorgorganisaties, heel Nederland bij de toekomst van de ouderenzorg.

Het gaat over de vragen: Hoe wilt u ouder worden? Welke wensen en verwachtingen heeft u? En wat kunt u betekenen voor uw partner, ouders of uw buurvrouw? Met de inspirerende boodschap “Praat vandaag over morgen,” wil de organisatie bewustzijn creëren over het belang van tijdig nadenken en plannen maken voor een comfortabele oude dag in de vertrouwde omgeving. En daar sluit Lang zult u wonen zich natuurlijk volledig bij aan.

Het gesprek aangaan

In een vergrijzende samenleving is het voor ons allemaal essentieel om stil te staan bij hoe we graag oud willen worden en welke ondersteuning daarvoor nodig is. Het gesprek aangaan met onze naasten of zelf onze buren kan hierbij helpen. Het is geen verplichting, maar een uitnodiging om samen na te denken over wat we kunnen betekenen voor de ouderen in onze omgeving, maar ook voor onszelf.

Mogelijkheden die het langer thuis wonen ondersteunen kunnen variëren van praktische aanpassingen in de woning tot het opbouwen van een sociaal netwerk in de buurt. Ook het bespreken van financiële zaken en zorgwensen met familie kan helpen om toekomstige zorgen weg te nemen.

Trefpunt ouderen

In mei opende in het dorp Warmenhuizen (Noord Holland) een trefpunt voor inwoners, waar ze terecht kunnen voor alles rondom een gezond, gelukkig en zelfstandig leven. Hier lees je er meer over >>

Lang zult u wonen

Kunt u nog oud worden dichtbij huis? Of moet u daarvoor een heel eind reizen? Hoe wilt u oud worden? Vier inwoners uit Drenthe beantwoorden de vraag ‘waar woont u als u 80 bent?’ Deze video is gemaakt voor het woonsymposium over wonen en ouder worden in de provincie Drenthe op 14 april 2023.

Meer weten?

Op deze website vindt u nuttige informatie, tips en adviezen over levensloopbestendig wonen, een thuisscan, maar ook financiële informatie. De website is speciaal ontwikkeld om ouderen van 55 jaar en ouder in Drenthe te ondersteunen bij het verkennen van mogelijkheden om veilig en comfortabel te blijven wonen.

Op tijd nadenken over uw toekomst is een waardevolle investering in uw eigen gemoedsrust en levenskwaliteit. Stel het niet uit, praat vandaag over morgen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy