Waar woont u het liefst op uw oude dag?

1024 576 admin

Als we u zouden vragen waar u het liefst woont, straks op uw oude dag, waar zou dat zijn? De meeste mensen hoeven daar niet lang over na te denken. Thuis, op de plek waar ze nu wonen, in hun sociale omgeving, bij hun kinderen of in een groot huis samen met vrienden. Het verzorgingstehuis? In de gesprekken die we als Lang zult u wonen hadden met toevallige voorbijgangers werd het verzorgingstehuis door niemand genoemd als het droomscenario om de oude dag door te brengen. Het is bekend dat we als Nederlanders graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Dat we zo lang mogelijk regie houden over ons eigen leven. Iets wat sinds 2015 ook nadrukkelijk beleid is van de overheid. Wie een lichte zorgvraag heeft, kan niet meer terecht in een instelling.

Wie moet dat allemaal regelen en betalen?

Moeten we zelf sparen voor onze oude dag en eventuele woningaanpassingen. Of mogen we leunen op onze overheid als verzorgingsstaat? Ook dat vroegen we als Lang zult u wonen op straat aan willekeurige voorbijgangers, jong en oud. Benieuwd naar hun antwoorden en hoe andere mensen hun ideale oude dag zien? Bekijk dan de video: waar woont u tegen de tijd dat u 70 bent?

 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy