Valpreventieweek 2 tot en met 8 oktober 2023

1024 683 maryke

Elk jaar wordt de landelijke Valpreventieweek georganiseerd door Veiligheid NL, samen met landelijke partners en lokale (zorg)professionals. Dit is een belangrijke week waarin er extra aandacht wordt besteed aan het voorkomen van valpartijen. In 2023 is de Valpreventieweek van 2 tot en met 8 oktober.

Een veilig huis is een woning waarin u zo min mogelijk risico loopt om te vallen, struikelen of uit te glijden. Naarmate we ouder worden, zorgt een val vaker voor letsel. En als dat letsel er is, gaat het herstel vaak een stuk moeizamer. Vallen heeft dus grote gevolgen voor de zelfredzaamheid, langer thuis kunnen blijven wonen en de kwaliteit van leven.

Wat is de Valpreventieweek?

De Valpreventieweek is een speciale week die jaarlijks wordt georganiseerd om mensen bewust te maken van het belang van valpreventie. Tijdens deze week wordt er door Veiligheid NL, samen met landelijke partners en lokale (zorg)professionals, aandacht aan bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie.

Houd, voor meer informatie over de Valpreventieweek, de website van Veiligheid NL in de gaten.

Valpreventie: tips voor een veilig huis

De helft van al die ongelukken gebeurt in uw eigen, vertrouwde thuisomgeving. Het is dus goed om u bewust te zijn van de gevaren die er schuilen in uw eigen thuissituatie. Om de risico’s te beperken in uw eigen huis, heeft Lang zult u wonen in dit artikel per ruimte op een rijtje gezet waar u op kunt letten, zodat u eenvoudig kunt inschatten of en waar u maatregelen kunt treffen.

Tips om vallen te voorkomen

Het is goed om te weten dat u zelf veel kunt doen om vallen te voorkomen. Een val is zo gebeurd. Een iets verhoogde drempel, een schuivend kleed of gewoon even uit balans. Vallen is vervelend en kan nare gevolgen hebben. Wat u er zelf aan kunt doen om te voorkomen dat u valt ontdekt u in dit artikel.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy