Lang zult u wonen in Drenthe officieel van start

900 600 mariawalters

Op de Ouderendag van gemeente de Wolden zijn afgelopen zaterdag 12 websites gelanceerd voor de campagne Lang zult u wonen in Drenthe. Inwoners uit alle gemeenten in Drenthe kunnen via burgers.langzultuwonen.nl tips en adviezen vinden om hun huis veiliger en comfortabeler te maken. Ook is op de sites informatie te vinden over de vele lokale regelingen die er zijn in de provincie en de 12 gemeenten afzonderlijk om woningverbeteringen te financieren. Zoals de Blijverslening en Verzilverlening die in meerdere gemeenten wordt aangeboden. De officiële opening van de campagne die aandacht besteed aan langer thuis wonen in Drenthe werd verricht door gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe en wethouders Jan van ‘t Zand en Jan ten Kate van gemeente De Wolden.

Op tijd nadenken over toekomstige woonsituatie

Gedeputeerde Cees Bijl gaf tijdens de officiële opening aan dat het belangrijk is dat inwoners op tijd nadenken over hun woonsituatie in de toekomst. “Wonen is een belangrijk onderdeel van het leven en daarom is het goed dat u zich op tijd zich oriënteert. Wat kan ik met mijn eigen huis om daar in de toekomst te blijven wonen? Ik heb een huis waarvan ik heb ontdekt dat het niet geschikt is om daar tot mijn negentigste te blijven wonen. Mijn zoon heeft met voetballen z’n been heeft gebroken en die huppelt door het huis kan de stap niet nemen de douchebak in. Het zou toch een stuk makkelijker zijn als die drempel er niet was”, vertelde de gedeputeerde. “Wat we willen met Lang zult wonen in Drenthe is dat u op tijd gaat nadenken: hoe kan ik de drempels in mijn huis wegnemen om zo lang mogelijk te blijven wonen in mijn eigen omgeving?”

Alle Drentse gemeenten werken samen in campagne

Wethouder Jan ten Kate van gemeente De Wolden juicht het initiatief van de provincie Drenthe toe. “Als we met elkaar vinden en denken dat het beter is dat u langer thuis kunt wonen. Dan willen we daar ook graag een bijdrage aan leveren”, aldus Ten Kate. Gemeente De Wolden doet dat door een pakket aan regelingen aan te bieden waarmee inwoners hun woning toekomstbestendig kunnen maken.

Verzilverlening en Stimuleringslening in de Wolden

Ten Kate: “We kunnen adviezen geven over kleine aanpassingen die niet veel kosten maar wel veel opleveren. Zoals goede verlichting, een wandbeugel of een goede trapleuning. Maar ook grotere aanpassingen zijn soms nodig en dat willen we ook graag ondersteunen.” Gemeente De Wolden gaat daarom de Verzilverlening en Stimuleringslening aanbieden, vertelde de wethouder. “Met name de Verzilverlening is voor heel veel inwoners interessant omdat het geen invloed heeft op wat u maandelijks kan uitgeven. U hoeft geen rente of aflossing te betalen.”

Informatie over alle Drentse gemeenten

Op de website burgers.langzultuwonen.nl vinden inwoners algemene informatie over het vergroten van de veiligheid en het comfort in huis. Maar ook praktische informatie over lokale regelingen in alle Drentse gemeenten waarmee woningverbeteringen gefinancierd kunnen worden. Wilt u weten wat er in uw gemeente mogelijk is? Ga dan naar de startpagina van burgers.langzultuwonen.nl en bezoek de website van uw eigen gemeente.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy