seniorenmakelaar Lang zult u wonen

Een mooie nieuwe plek dankzij de seniorenmakelaar

1024 683 maryke

Van een eengezinswoning met veel trappen naar een appartement gelijkvloers: Tonnie Doornbos (78) uit Assen voelt zich de koning te rijk op zijn nieuwe stek. Bij zijn zoektocht naar een geschiktere woning kreeg hij hulp van een seniorenmakelaar.

Al veertig jaar woonde Tonnie Doornbos (78) met veel plezier in zijn woning in hartje Assen. De woning kende echter één groot nadeel: trappen. Er was niet alleen een trap naar de galerij, maar ook één in de woning. “Al die trappen op en neer wilde niet meer”, blikt hij terug. “Ik ben altijd gezond geweest. Dan word je ineens ziek en wordt het doen van boodschappen al te zwaar. Ik was ook al een paar keer gevallen.”

Schot in de roos

Zijn mantelzorger zocht contact met seniorenmakelaar Hennie Arends. “Ik ben op gesprek gegaan”, vertelt zij. “Het was inderdaad te gevaarlijk.” Samen gingen ze op zoek naar een geschikte woning. Ondanks dat de woningnood gigantisch hoog is en de wachttijden lang, ging het snel. “Meneer Doornbos stond gelukkig al ingeschreven, dat heeft geholpen. Toevallig kwam deze woning snel vrij.” Het bleek een schot in de roos.

“Ik kende deze flat al, was er al eens op bezoek geweest bij een oude buurvrouw. We hebben samen naar de woning gekeken en ik was positief verrast”, zegt Doornbos.

“Ik vond het gelijk heel mooi. Ik ben blij om hier te wonen, heb echt geluk gehad. Ik wist niet dat een seniorenmakelaar bestond, maar het is hartstikke fijn dat het zo kan.”

Pilotproject

De seniorenmakelaar is een pilotproject van zorgorganisaties Icare, Zorggroep Drenthe en Interzorg en de gemeente Assen, Vaart Welzijn en Actium. Tot 2040 verdubbelt het aantal senioren. “Dat zorgt voor nog langere wachttijden”, legt Arends uit. “Daarom is het verstandig om vroegtijdig na te denken over een woonsituatie. Er kan helaas morgen wat gebeuren.”

Door in gesprek te gaan met inwoners over hun (toekomstige) woonsituatie, hoopt ze een stukje bewustwording te creëren. Ook informeert Arends over de mogelijkheden. Voor nu en in de toekomst. Als seniorenmakelaar kent ze het aanbod van seniorenwoningen. Daarnaast kan ze helpen bij een inschrijving en het doorvoeren van kleine aanpassingen in huis en vergelijkt ze huidige en toekomstige woonlasten.

“We gaan echt samen op zoek. Wat is er mogelijk? Door u goed voor te bereiden, voorkomt u lange wachttijden als het nodig is”, benadrukt Arends. “Inschrijven kost maar 5 minuten en is gratis.”

Gesprek aanvragen

Assenaren kunnen gratis een vrijblijvend gesprek aanvragen met de seniorenmakelaar. Dat kan via het contactformulier op de website van Actium, door een e-mail te sturen naar [email protected] of door te bellen met de afdeling Klant van Actium via 0592- 400 100.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy