Keuken

Ruimten

Zo mooi kan een veilige keuken zijn

Een inductiekookplaat is veiliger dan een gaskookplaat, laat zich gemakkelijker schoonmaken en ziet er ook nog fraai uit. Een pakrail langs het aanrecht ziet er luxe uit, maar is voor velen allesbehalve overbodig. Het zijn maar twee voorbeelden die laten zien hoe fraai en veilig prima samengaan.

Ik zit nu veel vaker in de potten en pannen te roeren

”Toen we nog op gas kookten was Rita helemaal niet zo blij als ik eens ‘meehielp’ met koken. ‘De helft gaat je eroverheen’, kreeg ik dan te horen. Nu we met inductie koken mors ik nog steeds, maar het schoonmaken gaat veel gemakkelijker op die gladde plaat. Lukt mij prima. En zo sta ik nu vaker in de keuken.”

Praktische tips

Laden in plaats van kastjes

U kunt makkelijker zien wat u wilt pakken en u hoeft minder te reiken. Let erop dat u de laden helemaal kunt uittrekken.

Aanrecht met rail

Tijdens het koken kunt u er even op steunen. Of u pakt zich eraan vast als u zittend kookt en toch even wilt gaan staan. Handig en ook nog mooi!

Minder diepe spoelbak

Er zijn spoelbakken die maar 12 cm diep zijn; u hoeft dan niet meer zo te reiken naar bijvoorbeeld bestek en schoteltjes. Door de extra ruimte eronder kan iemand met een rolstoel er ook vlotter bij.

Langer vers in de koelkast

Er zijn tegenwoordig koelkasten met zogenaamde vershoudzones of nul-gradenzones. Daarin blijven producten langer houdbaar.

Losse onderkasten

Met of zonder wieltjes om snel ruimte vrij te kunnen maken of op te vullen. Ook handig om onderrijdbare ruimte voor rolstoelgebruikers te scheppen.

Stroeve vloer

Voorkom dat u uitglijdt. In de keuken hoort een harde vloer die stroef is, óók als de vloer nat is. U heeft keus uit onder andere tegels, parket, linoleum en vinyl.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy