Woning verduurzamen? Zo kunt u het financieren

1024 400 maryke

Comfortabeler wonen? Een duurzaam huis zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, het zorgt ook voor meer woongenot. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden waarmee u uw huis kunt verbouwen en verduurzamen om zo meer comfort in huis te krijgen.

Hoe constanter de temperatuur in huis, hoe fijner het wonen is. Verduurzamen van een woning is dus niet alleen beter voor het milieu en uw portemonnee, maar ook voor u. Niet gek dus dat er sinds dit jaar bij het aanvragen van een hypotheek meer aandacht is voor duurzaamheid. (In dit artikel leest u meer over hoe u uw huis koel houdt.)

Woning kopen

Koopt u een woning? Als de woning een groen energielabel heeft, kunt u sinds dit jaar een hogere hypotheek krijgen. Hoe duurzamer de woning, hoe meer u extra kunt lenen. Bij een A- of B-label gaat het om een bedrag van € 10.000, terwijl u bij een A++++-woning tot € 50.000 extra kunt lenen. Hierbij wordt rekening gehouden met dat een duurzamere woning vaak een lagere energierekening heeft. Omdat dit iedere maand geld scheelt, is de gedachte dat bewoners maandelijks een hoger hypotheekbedrag kunnen betalen.

Mogelijkheden voor woningeigenaren

Bij de nieuwe richtlijnen is ook rekening gehouden met bestaande woningeigenaren. Ook als u al een woning heeft, bieden de nieuwe regels namelijk veel mogelijkheden. Het gaat dan om een extra bedrag dat geleend mag worden voor energiebesparende maatregelen. Met een laag energielabel kunt u tot € 20.000 extra lenen boven op uw hypotheek. Ook als uw woning al een A- of B-label heeft, is een extra lening mogelijk. U kunt dan € 10.000 extra lenen. Een erkende hypotheekadviseur bij u in de buurt kan u vast meer vertellen!

Verduurzamingshypotheek

Daarnaast bieden veel banken een speciale verduurzamingshypotheek aan. Met zo’n lening kunt u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen financieren. Vaak hoort bij zo’n lening namelijk een lagere rente dan bij een gewone hypotheek. De mogelijkheden verschillen per geldverstrekker.

Blijvers- en verzilverlening

Verschillende Drentse gemeenten ondersteunen inwoners graag bij het verduurzamen van hun woning. Daarom bieden ze de mogelijkheid om een Verzilver- of Blijverslening af te sluiten. Deze leningen zijn er speciaal voor levensloopbestendige maatregelen. Daarnaast is er bijvoorbeeld de Energiebespaarlening. Wilt u meer weten? Klik dan hier.

‘Let op! Geld lenen kost geld’

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy