Slaapkamer

Ruimten

Een slaapkamer die u ’s nachts de weg wijst

Een niet al te felle lamp onder het bed die aangaat als u de benen ’buitenboord’ steekt. Zo vindt u veilig de weg naar het toilet, zonder dat uw partner wakker wordt van het licht. ’t Is één van de doordachte, nieuwe mogelijkheden voor de slaapkamer van (n)u! Ga maar kijken!

Met de tablet kunnen we vanuit bed alles regelen …

”De thermostaat bijstellen? Dat kunnen we met de tablet, overal in huis doen, ook als we in bed liggen. Net als alle lampen aan en uit doen. We kunnen in bed ook op de tablet zien wie er aanbelt.”

Praktische tips

Schuifdeur

Bijvoorbeeld tussen slaapkamer en badkamer. Die neemt weinig ruimte in, en u hoeft niet te duwen en te trekken en dus ook niet voor- of achteruit te bewegen.

Aankleedhulpjes

Er bestaan diverse hulpmiddelen om het aankleden te vergemakkelijken.

Telefoon bij het bed

Een geprogrammeerde telefoon, met voorkeurtoetsen voor nummers die u vaak belt of die u in geval van nood kunt bellen. Naast uw bed geeft dat een veilig gevoel.

Trapleuningen: vorm en hoogte

Ze zijn bij voorkeur rond en beginnen en eindigen gelijk met de trap. Aanbevolen hoogte van de leuningen: rond de 90 cm.

Beneden slapen

Slaapt u op een bovenverdieping en wordt traplopen steeds moeilijker? Denk er dan eens over om op de begane grond een slaapkamer in te richten.

Hulpknop voor alle zekerheid

Deze knop hangt u aan uw hals of bevestigt u met een bandje aan uw pols. Uw familie of een professionele hulporganisatie kunnen uw hulpoproep ontvangen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy