Hal

Ruimten

In de hal kan het vaak ook een stuk handiger

Een postopvangbakje direct onder de gleuf in de voordeur, zodat u niet meer hoeft te bukken. Of een elektronische deurspion die u in de woonkamer laat zien wie er aanbelt. U kunt van daaruit dan meteen de voordeur openen (of juist niet natuurlijk). Meer halhandigheden? Kijk maar rond!

Onze trap was echt gevaarlijk!

”Soms moet er eerst wat gebeuren. Harold ging laatst op sokken de trap af, gleed uit en kon zich niet vastgrijpen. Het bleef gelukkig bij een verstuikte enkel. We hebben heel gauw antislipstrips laten aanbrengen. En er zit nu ook een tweede trapleuning aan de linkerkant.”

Praktische tips

Zorg voor ruimte

In de hal moet zo’n 120 cm vrije vloerruimte vóór de deuren en de trap zijn. Ook is het handig als er plaats is voor bijvoorbeeld kinderwagen, rollator en boodschappentas.

Lage voordeurdrempel

Hoe lager de drempel, hoe beter. Bij een flink hoogteverschil tussen drempel en stoep (meer dan 2 centimeter), kan het zinvol zijn om het hoogteverschil weg te halen of te verkleinen. Dat kan door drempelhulpen of door de de stoep op te hogen.

Trap met twee leuningen

Voor een trap geldt 90 cm als veilige breedte, met daarbij aan beide zijden van de trap stevige leuningen waaraan u zich gemakkelijk vasthoudt.

Trapleuningen: vorm en hoogte

Ze zijn bij voorkeur rond en beginnen en eindigen gelijk met de trap. Aanbevolen hoogte van de leuningen: rond de 90 cm.

Liever geen draaitrap

Een rechttoe, rechtaan trap is het veiligst. Als dit niet kan, laat dan bij voorkeur een trap met één kwartdraai (eventueel met bordes) plaatsen.

Veilige mat bij voordeur

Binnen, direct achter de drempel, wordt een antislip mat aangeraden. Liefst eentje die verzonken in de vloer ligt en dus niet kan schuiven.

Doordraaiende voordeur

Bij een ’helemaal open’ deur (90 graden) kunt u ook met een grote boodschappentas gemakkelijk naar binnen. Voor rolstoelgebruikers is het een noodzaak.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy