Lang zult u wonen Drenthe

Nieuwe impuls voor Drentse campagne Lang zult u wonen

1024 683 maryke

Eén plek met alle informatie over toekomstbestendig wonen

Hoe kunnen Drenten veilig en comfortabel blijven wonen op de plek waar zij dat willen? Met de campagne Lang zult u wonen helpt de provincie Drenthe inwoners met het klaarmaken van hun huis voor de toekomst of het op tijd verhuizen. 

Veel inwoners van Drenthe willen graag thuis blijven wonen als ze ouder zijn. Maar dit brengt ook de nodige aanpassingen met zich mee. Denk aan een tweede trapleuning, een veilige bad- en slaapkamer (op de benedenverdieping) of handige technologieën. Het kan ook gaan over verhuizen naar een andere of kleinere woning. En hoewel de toekomst soms nog ver weg lijkt, begint het allemaal bij bewust worden. En dat kan niet vroeg genoeg.

Goede voorbeelden en ervaringen delen

“We willen onze inwoners helpen met het voorbereiden op hun woontoekomst en het voor hen makkelijker maken om op tijd in actie te komen”, legt gedeputeerde Hans Kuipers uit. Drenten krijgen daarom de komende jaren op drenthe.langzultuwonen.nl praktische tips en adviezen waarmee ze eens met een andere bril naar hun huidige woning kunnen kijken. “Er gebeurt al veel in onze provincie. Die goede voorbeelden willen we laten zien zodat mensen ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren.”

Alle informatie op één plek

Op de website wordt ook uitleg gegeven over financiële regelingen zoals de Blijverslening of de Verzilverlening. Daarnaast is er het laatste nieuws te vinden en meer informatie over hulp en activiteiten van andere organisaties die zich met dit thema bezighouden, zoals woningorganisaties, zorg- en welzijnsorganisaties en ouderenorganisaties. Zo ontstaat er één vindplek met informatie over toekomstbestending wonen.

Hans Kuipers - Gedeputeerde Provincie Drenthe

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy