Hans Kuipers Drenthe

Campagne Lang zult u wonen in Drenthe krijgt nieuwe impuls

1024 683 maryke

Veel inwoners van Drenthe willen graag thuis blijven wonen als ze ouder worden. Om hen hierbij te helpen voert de provincie Drenthe de campagne Lang zult u wonen. Met deze campagne wil de provincie inwoners stimuleren op tijd hun woning veiliger en comfortabeler te maken of op tijd te verhuizen.“We willen onze inwoners helpen met het voorbereiden op hun woontoekomst”, zegt gedeputeerde Hans Kuipers.

Op tijd nadenken over hoe en waar u wilt wonen is belangrijk

Inwoners van Drenthe krijgen daarom de komende twee jaar volop praktische tips en adviezen om eens met een andere bril naar hun huidige woning te kijken. Het gaat over maatregelen die ze zelf kunnen nemen om te zorgen dat hun huis op tijd geschikt is voor de toekomst. Denk aan een tweede trapleuning, een veilige badkamer of handige technologie. Maar het kan ook gaan over verhuizen naar een kleinere woning of bungalow. “Gelukkig gebeurt er al veel in onze provincie en die goede voorbeelden willen we laten zien. Zodat mensen ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren”, aldus de gedeputeerde.

Informatie over toekomstbestendig wonen op één plek

Alle tips en adviezen zijn te vinden op de website burgers.langzultuwonen.nl. Ook wordt hier uitleg gegeven over financiële regelingen, zoals de Blijverslening of Verzilverlening. “Verder is het de bedoeling om inwoners te informeren over nieuws, hulp en activiteiten van andere organisaties die zich met hetzelfde thema bezighouden. Zoals woningcorporaties, zorg- of welzijnsorganisaties en ouderenorganisaties”, zegt Kuipers. Zo ontstaat voor inwoners van Drenthe één vindplek met informatie over toekomstbestendig wonen. “Op deze manier wil de provincie Drenthe het inwoners makkelijk maken om op tijd in actie te komen”.

Duurzaam én levensloopbestendig verbouwen: twee vliegen in één klap

Een woning die klaar is voor de toekomst is veilig en comfortabel, maar is ook duurzaam en energiezuinig. “We zien dat al veel mensen hun woning energiezuinig maken. Dit kan een mooi moment zijn om ook een aantal verbeteringen aan de woning te doen om er later prettig te kunnen blijven wonen. Je bent immers toch al aan het verbouwen en met de aannemer of installateur in gesprek. Zo sla je twee vliegen in één klap”, aldus Kuipers. Het Drents Energieloket en hun energiecoaches kunnen hierbij helpen.

Het begint bij bewustwording

Gedeputeerde Kuipers behoort nog niet tot de groep 55+’ers waar de campagne Lang zult u wonen zich op richt. Waar hij denkt te wonen als hij 80 is? “Ik woon nu met mijn gezin in een eengezinswoning, maar ik weet wel dat dit niet voor altijd is. Ik weet nu nog niet waar en hoe ik woon als ik ouder ben. Wel stel ik mezelf zo nu en dan de vraag: voldoet ons huis nog of moeten we iets veranderen of aanpassen? Hoewel 80 nog ver weg is, is de bewustwording bij mij in elk geval al wel begonnen!”

Hier vindt u verschillende artikelen met tips en adviezen per ruimte in uw huis.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy