Gemeente Harderwijk start campagne ‘Lang zult u wonen’

1024 683 maryke

– PERSBERICHT –

Gemeente Harderwijk start op 1 maart met de campagne ‘Lang zult u wonen’. Een campagne die inwoners van 55 jaar en ouder bewust maakt om op tijd te beginnen met het veilig en comfortabel maken van hun woning.

Naast ‘levensloopgeschikt maken’ van een woning kan het ook gaan om de woontoekomst. Bijvoorbeeld de wens te verhuizen naar een andere woning die beter past bij de omstandigheden, leeftijd en gezondheid.

Het is een campagne met veel tips en adviezen

Inwoners van Harderwijk krijgen volop tips en adviezen om eens met een andere bril te kijken naar hun huidige woning en woontoekomst. Op de website Lang zult u wonen in Harderwijk (harderwijk.langzultuwonen.nl) zijn praktische tips te vinden over gebruiksgemak, toegankelijkheid en veiligheid van de verschillende ruimtes in huis. Ook is er informatie over verschillende financiële regelingen en leningen die bestaan voor het veiliger en comfortabeler maken van een woning. De informatie wordt via zo veel mogelijk kanalen verspreid: website, gemeentepagina, folders, artikelen etc.

De campagne loopt via de website ‘Lang zult u wonen in Harderwijk’

Op die website kunnen belangstellenden ook informatie vinden over de verhuiscoach. Deze adviseert en begeleidt senioren van 55 jaar en ouder die binnen het sociale huursegment willen verhuizen. Senioren met een koopwoning of vrije sector huurwoning kunnen zich laten adviseren over hun mogelijkheden door de verhuisadviseur. De verhuisplanner ondersteunt en ontzorgt senioren bij het plannen en organiseren van een verhuizing. Omdat ieder mens uniek is en elke situatie anders, bieden de verhuiscoach, verhuisadviseur en verhuisplanner maatwerk.

Ouderen blijven gemiddeld langer zelfstandig wonen

Ze zijn over het algemeen tevreden met hun woning en hun woonomgeving. In de praktijk wachten de meeste mensen soms te lang met het ‘levensloopgeschikt’ maken van hun huis. “Wonen in een huis dat goed past bij de wensen, leeftijd en gezondheid betekent uiteindelijk op een prettige manier oud worden. En dat vinden we belangrijk”, aldus wethouder Jeroen de Jong. “Daarnaast kan een verhuizing naar een passende woning ook weer woonruimte bieden voor jongere woningzoekenden”.

Team Communicatie, gemeente Harderwijk
Tel. 0341 411 911
E-mail: [email protected] (persvragen ook via dit e-mailadres)

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy